Heljan 2501 Hunslet klass 05 Diesel Shunter nr D2578 BR Grön EU-valet 2019
Heljan 89921 OO Gage BR blå SYP klass 128 Parcels DMU M55990
EU-valet 2019

Åkesson: Har haft kontakt med den berörda kvinnan

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson säger angående anklagelserna mot Peter Lundgren att han haft tät kontakt med den berörda kvinnan.

– Jag har haft tät kontakt med den berörda kvinnan och har en helt annan bild än den du har, säger han till reportrar.

Peter Lundgren, som är SD:s toppnamn till EU-valet, anklagas för att ha tagit en partikamrat på brösten under en hotellkväll förra året.

Åkesson säger till reportrarna att man under helgen haft kontakt med kvinnan och hanterat frågan utifrån det sätt som hon vill att saken hanteras, och att han inte ser några problem med att Peter Lundgren sitter kvar.

– Bedömningen är att han kan sitta kvar.

Enligt Åkesson har petningen av EU-parlamentarikern Kristina Winberg från vallistorna inte något samband med anklagelserna mot Lundgren.

Heljan klass 05 Shunter No.88 BR grön Avdelning 2523 (-fri Shipping) 23 min
HEBRU BRANTLEY Complexcon POP UPP MELlåg Volt Edition flygagaBOY (I Hand) 18 tum
Heljan klass 27 5373 i blå med Full gul Ends 2711 - fri Shipping
Den turbulenta bomarknaden
Heljan OO Gage 4700 D1100 DC klass 47 BR Two Tone grön
Den turbulenta bomarknaden

Bomarknaden får tre av tio att vänta med familj

Hell Caeser Successor Stkonster Army låda

Nära hälften i åldern 20 till 29 har själva eller känner andra som har flyttat ihop tidigare än det var tänkt på grund av bostadssituationen. Det visar en undersökning från banken SBAB.

I undersökningen svarar 3 av 10 att de har låtit bli att bilda familj. Lika många har ofrivilligt lämnat den stad som de bor i. 36 procent har väntat med att separera och lika många har tackat nej till en utbildningsplats.

– Säg att du kommer in på drömutbildningen eller får det där jobbet du vill ha och så sätter bostadsmarknaden stopp för att du ska kunna realisera dina drömmar, det är verkligen illa, säger Claudia Wörmann, Boendeekonom på SBAB.

Hellboy Samaritan 2019 full storlek 2 tim
Läs mer om Den turbulenta bomarknaden
TT
Dagens börs

Svagt nedåt i Stockholm – Eniro rusar på försäljning

Heller 1 24 Tilt tjärnväger

Stockholmsbörsen öppnar svagt nedåt på måndagsmorgonen, i linje med de ledande indexen i Europa. Vid 09.40 det ut som följer:


Eniro meddelar att bolaget säljer sin söktjänst för företagsinformation, Proff, till finska Asiakastieto Group för 120 miljoner kronor. Aktien rusar över 20 procent.

Oljepriserna har stigit omkring 1,5 procent under morgonen sedan Opec signalerat att oljekartellen avser att fortsätta begränsa produktionen. Lundin Petroleums aktie klättrar omkring 1,4 procent.

Nokia och Ericsson stiger 3 respektive 1 procent. Konkurrenten Huawei har stött på flera motgångar sedan Trump beslutade att svartlista den kinesiska telekomjätten förra veckan. Google och flera chippjättar kommer nu att begränsa sina samarbeten med Huawei, rapporterar Reuters och Bloomberg.

Nokia har även fått en höjd rekommendation av Nordea till köp från behåll.

Börsveckan sätter köpråd på medicinteknikbolagen Boule och Medcap i sitt senaste nummer. Aktierna klättrar 5 respektive 2 procent.

44 min
Jae C. Hong / TT NYHETSBYRÅN
Dagens börs

Nedgångar i Kina – Tokyo stiger på rykten om nyval

Heller 1 200 - Galion

Nya BNP-siffror lyfte Tokyobörsen i en relativt sömnig inledning på handelsveckan. Börsen steg även på rykten om ett eventuellt förestående nyval i parlamentets överhus.

– Om det är sant, så kan vi förvänta oss att regeringen kommer att sammanställa ett ekonomiskt paket (för att locka väljarna), säger Makoto Sengoku, vid Tokai Tokyo enligt TT.

Fastlandskina backade i måndagshandeln medan Hang Seng i Hongkong öppnade uppåt. Vid 05.30 låg ledande index:

Hasegawa B 02276 modellllerl Plast biförpackningaredeln Airbone Fortress flygagaing -17G Army U 72 1 e2075wwyz12255-Ny stil

Hasegawa 1  72 U Army B -17G flygagaing Fortress Airbone biförpackningaredeln Plast modellllerl 02276
Heller 1 24 Giftset - Renault R8 Gordini 5 tim
HECO modellllerLES 67M Kit 1 43 ASTON MkonstIN DB2 DROPHEAD 1952 CAB 331 I
Heller 52323G 1 24th la Legende Ferguson Tractor gåva set TE -20 & FF -30 C W bok Hedstrom träningsläger Baseboll Catcher
Heller 80896 1 50th skala Le Chebec

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer